Plastik ambalajlar yerine karton ürünler kullanılmalı
Sipariş verdiğiniz restoranın mutfak konforunun evimizdeki gibi olması gerektiğini belirten Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, sipariş verirken, verilen siparişin hazırlandığı yeri görmenin mümkün olmadığını hatırlattı. Siparişin hazırlandığı yerde hijyen, sosyal mesafe, maske kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çeken uzman isim, sipariş hazırlanırken el hijyeninin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
Bununla birlikte, günü geçmemiş taze ve doğal ürünler kullanılması gerektiğini söyleyen Göral, siparişin hazırlanışı kadar gıdaların paketlenmesinin de oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. İşletme sahiplerinin plastik ambalajlar yerine karton ürünler kullanması gerektiğine vurgu yapan Göral, plastik ürünle gelen gıdaya kimyasal maddeler bulaşma tehlikesinden bahsetti ve bu yüzden vatandaşların sipariş verirken gıdalarını kartonda istemedi tavsiyesinde bulundu.
Merdiven altı yerlerden sipariş vermeyin!
Güvenilen ve bilinen yerlerden sipariş verilmesi gerektiği konusuna dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, merdiven altı yerlerden verilen siparişin hangi ortamlarda hazırlandığı bilinmediği için risklere açık olunduğunu ifade etti. Sipariş verilen gıdada virüs olması durumunda gıda zehirlenmesi yaşanabileceğine işaret eden Göral, bu zehirlenmeyle beraber bağırsak enfeksiyonu meydana gelebileceğini, enfeksiyon oranına göre ağır tablolarla karşılaşılabileceğini aktardı.
Sipariş gelir gelmez yapmanız gereken şey
Yemeği hazırlayanların düzenli olarak sağlık taraması yaptırması gerektiğini belirten Prof. Dr. Vedat Göral, öncelikle siparişin hazırlandığı mutfağın temiz olması ve yetkili kişiler tarafından denetlenmesi gerektiğini kaydetti. Gıdayı hazırlayan ve yapan kişilerin de burada çok önemli bir faktör olduğunun altını çizen uzman isim, sipariş verilen gıda plastik kutuda getirilmişse sipariş gelir gelmez seramik bir tabağa alınması gerektiğini söyledi. Göral, “Gıda plastikte kaldığı müddetçe vücudumuza plastiğin girme miktarı daha da artıyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu ve tedavisi!
Prof. Dr. Kamburoğlu: Estetik doğal olandır, sonuç doğal değilse estetik de olmaz