İlk aşı…
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 18:00’de aşı gündemiyle toplandı..Bakan Fahrettin Koca toplantının ardından Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne geçti. Bakan ve beraberindekiler koronavirüs aşısı oldu.
Bakan Koca, toplantının ardından kritik açıklamalar yaptı. Koca, yarından itibaren sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanacağını duyurdu.
İşte Bakan’ın açıklamalarından satır başları:
-30-31 Aralık tarihlerinde iki parça halinde ülkemize gelen 3 milyon doz aşıyı teslim aldık. Bugün itibarıyla rutin testler tamamlandı. Ülkemize gelen her aşı için bu güvenlik testleri yapılmaktadır. Daha önce acil kullanım onayı vermek üzere değerlendirme yapabilmek için faz-3 çalışması ülkemizde devam eden aşının sonuçlarını talep etmiştik. Bugün akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumu aşıya acil kullanım onayı verdiğini duyurdu. Böylece aşılanma süreci başladı.
Yarın başlıyor
-İlk olarak aşıyı kendime yaptıracağımı daha önce ilan etmiştim. Bilim Kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ve gönüllü olanlarla birlikte ilk aşıyı olacağız. Yarından itibaren de sağlık çalışanlarımızın tümünün aşılanmasına başlanacaktır.
-Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesi Bakanlık olarak en büyük önceliğimizdir. Aşıların üzerinde karekod bulunuyor. Bu şekilde aşı kişinin ismine tahsis ediliyor ve başka biri için kullanılması mümkün değil.